Tips voor de verzorging van je luchtplantje bij ontvangst

Let op: Vergeet niet dat Luchtplantjes levende planten zijn. We doen ons uiterste best om de gezondste en de best beschikbare Luchtplant te kiezen. Het is normaal dat de planten kleine blad onvolkomenheden hebben en enigszins variëren in grootte en vorm van wat is afgebeeld.

Streptophylla

De tillandsia Streptophylla, is een middelgrote subxeric luchtplant. De Streptophylla heeft smalle driehoekige bladeren en de bladeren voelen stevig en zacht aan. In bloei krijgt de Streptophylla een magenta bloemstengel, de bloemen zijn violet/paars van kleur.

Geef de Streptophylla Air Plant een zeer lichte en warme standplaats. Deze luchtplant krijgt het liefst 2x in de maand water. Wij raden het niet aan om deze luchtplant in water te weken, de trichomes kunnen dan aan de bladeren gaan plakken.

De T. Streptophylla is een hele bijzondere plant, hij vormt zich naar de hoeveelheid water die hij krijgt. Krijgt hij veel water gaan de bladeren overeind staan, krijgt hij minder gaan de bladeren krullen.

Hou er rekening mee dat deze luchtplant heel af en toe een gebroken blad heeft.

Hoogte ± 8 cm*
Diameter/breedte van boven gezien ± 8 cm*
Onderkant diameter ± 6 cm*

OP VOORRAAD: VANDAAG VOOR 12:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS*

€ 8,75
Webwinkel Keurmerk
Lage verzendkosten € 3,95 binnen Nederland
Bezorging in heel Europa
Grootste online collectie
30 dagen bedenktijd
Details
Details
De tillandsia Streptophylla spreek je uit als strep-toe-FIH-la en is voor het eerst beschreven door Scheideweiler. Deze Air Plant groeit als epifyt aan bomen en komt in de natuur voor in zuid Mexico tot Honduras. Deze bijzondere luchtplant heeft een pseudobulb ofwel schijnknol basis en valt daarom onder de myrmecophyten. Achter de bolle kant aan de basis van het blad bevind zich lucht, de luchtplant is daarom een stuk lichter dan dat hij doet vermoeden. Als je de plant laat weken in water laat hem dan goed op zijn kop drogen. Er blijft anders makkelijk water achter de bladeren zitten. De luchtplant zou dan kunnen gaan rotten.

De tillandsia Streptophylla is een middelgrote subxeric luchtplant. De luchtplant heeft zichtbare en voelbare trichomes en een overwegend zilverachtige groene kleur. De tillandsia Streptophylla heeft smalle driehoekige bladeren, de luchtplant zelf groeit als pseudobulb.

De T. Streptophylla is een hele bijzondere plant, hij vormt zich naar de hoeveelheid water die hij krijgt. Krijgt hij veel water gaan de bladeren overeind staan, krijgt hij minder gaan de bladeren krullen.

In bloei krijgt de tillandsia Streptophylla een magenta bloemstengel, de bloemen zijn prachtig violet/paars van kleur. De Streptophylla heeft een bloeitijd van 1 tot 6 maanden en produceert in zijn leven 3 tot 6 pups. De luchtplant heeft een gemiddelde groeisnelheid van 1 tot 2 jaar.

Geef de Streptophylla een zeer lichte en warme standplaats. Deze luchtplant doe je het meest plezier met 2x in de maand water. We raden het niet aan om deze luchtplant te weken in water, de trichomes kunnen dan gaan plakken aan de bladeren en dit doet zijn uiterlijk geen goed.

Hou er rekening mee dat deze luchtplant heel af en toe een gebroken blad heeft.

De belangrijkste specificaties

Hoogte ± 8 cm*
Diameter/breedte van boven gezien ± 8 cm*
Onderkant diameter ± 6 cm*

* De maten van de Tillandsia Streptophylla zijn bij benadering en kunnen afwijken van wat wordt geleverd
Specificaties
Specificaties
MerkLuchtplantjes
Huidige maatmiddelgrote
Leefgebiedsubxeric
Bloemblad kleurviolet/paars
Groeit op/alsgroeit als epifyt aan bomen
GenusBromelia
SubgenusTillandsia
Geurend?Nee
Klantbeoordelingen
Schrijf een review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Verzendkosten

Bij Luchtplantjes.nl geeft de waarde van je bestelling je eigen bijdrage in de verzendkosten aan.

LandBestel waarde >Verzendkosten
Nederland€ 15€ 3,95
 Brievenbuspost€ 3,25
België, Duitsland€ 15€ 5,95

Let op!: Bij bestellingen onder de 15 euro vragen wij 2 euro extra verzendbijdrage voor alle landen.

Voor de verzorging van je luchtplantjes