Let op! Emails beantwoorden en verzendingen gereed maken zijn momenteel vertraagd.

In verband met de geboorte van onze prachtige dochter op 7 mei lopen alle gemaakte bestellingen vertragingen op. Ook zijn we er nog niet aan toe gekomen alle emails te beantwoorden. Houdt daarom rekening met langere levertijden en langere antwoord tijden. Bedankt voor het geduld en excuses voor het ongemak!

Luchtplantjes

18 artikel(en)

per pagina

18 artikel(en)

per pagina

Luchtplantjes

Luchtplantjes, Tillandsia ofwel Air Plant zijn planten die geen aarde nodig hebben, hierdoor kun je ze overal plaatsen. Al onze planten worden in Europa opgekweekt en zijn van uitmuntende kwaliteit. Sommige tillandsia kunnen ook in de aarde gezet worden, wanneer dit het geval is geven we dat altijd aan. We hebben de grootse online collectie van Nederland en Belgie, mis je een bepaald soort? Stuur ons dan een email, wie weet kunnen we ze wel voor je kopen. Tevens verkopen we vele soorten passende houders en terrariums, hierdoor krijgen je luchtplantjes altijd een speciaal plekje in je huis. Alle tillandsia bloeien en geven bloemen, soms verkopen we bijna bloeiende. Wanneer tillandsia in bloei komen verkleuren de bladeren, over het algemeen zijn alle planten groen.

Verzorging van Luchtplantjes

Luchtplantjes komen in vele verschillende landen, met hele diverse klimaten voor. Hierdoor hebben niet alle luchtplanten dezelfde verzorging nodig. Zo hebben de tillandsia bulbosa en tillandsia butzii liever een koele omgeving en veel water. Dit in tegenstelling tot de tectorum, dit is een echte zon aanbidder en heeft genoeg aan af en toe wat besproeien. Voor elke luchtplant is het erg belangrijk dat de omgeving niet te droog is en dat hij genoeg frisse nieuwe lucht krijgt. Ze kunnen dan ook beter niet onder een stolp gezet worden. Vergeet ook niet je luchtplantje regelmatig te voorzien wat wat extra voeding, onze speciaal ontwikkelde voeding is bedoeld voor tillandsia.

Hoe verzenden wij luchtplantjes

Elke Air Plant pakken we apart in ons eigen ontworpen vloeipapier in. Vervolgens labellen we alle gekochte luchtplantjes, zo weet jij altijd zeker dat je de juiste luchtplant hebt ontvangen. Elke doos vullen we vervolgens met biologisch afbreekbare opvulchips. Deze geven optimale bescherming tijdens de verzending en ze geven isolatie bij kou en warmte. Wanneer het buiten erg warm is, maken we de luchtplantjes vochtig voor verzending. Als het buiten vriest, verzenden we een heatpack mee. Zo zorgen wij evoor dat elke luchtplant in optimale conditie bij je aankomt. Toch kunnen plantjes tijdelijk 'vervormen', we raden daarom aan alle luchtplantjes bij ontvangst ongeveer 30 minuten in water op kamertemperatuur te weken. Haal het luchtplantje eruit, schudt hem goed droog en druk hem voorzichtig in zijn normale vorm. laat de plant vervolgens drogen op een plek met genoeg indirect zonlicht.

Meer tips over het planten of de verzorging van vaste planten? Kijk dan eens op onze luchtplantjes verzorging pagina.
 
Bekijk ook eens de volgende interessante producten: