PostNL vertragingen en aangepaste verzenddagen.

De kerstdrukte bij de postbezorging komt er weer aan, houdt daarom rekening met langere levertijden

Uit voorzorg is voor kerst 21 december onze laatste verzenddag. Bestellingen gemaakt op 21 december na 12:00 worden 28 december verzonden.

Tips voor de verzorging van je luchtplantje bij ontvangst

Let op: Vergeet niet dat Luchtplantjes levende planten zijn. We doen ons uiterste best om de gezondste en de best beschikbare Luchtplant te kiezen. Het is normaal dat de planten kleine blad onvolkomenheden hebben en enigszins variëren in grootte en vorm van wat is afgebeeld.

Butzii Kurk

De tillandsia Butzii Kurk, is een grote submesic luchtplant. De Butzii Kurk heeft priemvormige bladeren en de bladeren voelen soepel en glad aan. In bloei krijgt de Butzii Kurk een rood/roze bloemstengel, de bloemen zijn violet/paars van kleur.

Geef de Butzii Kurk Air Plant een iets donkere en koele standplaats. Deze luchtplant krijgt het liefst 1x in de week water.

Het voordeel van een luchtplant aan kurk is dat je hem meteen kan ophangen. De clump is meestal met wat ijzerdraad aan het kurk vast gemaakt. De T. Butzii plantjes zijn volwassen.

Hou er rekening mee dat deze luchtplant door zijn leeftijd moederplanten kan bevatten die gaan afsterven. Uiteindelijk doet dit geen afbreuk aan zijn uiterlijk.

Hoogte ± 22 cm*
Diameter/breedte van boven gezien ± 20 cm*

Gratis verzending bij bestellingen boven de € 50*

OP VOORRAAD: VANDAAG VOOR 12:00 UUR BESTELD, MORGEN IN HUIS*

Normale prijs: € 9,95

Sale € 8,46

Webwinkel Keurmerk
Gratis bezorging vanaf € 50,00
Bezorging in heel Europa
Goedkoopste van Nederland
30 dagen bedenktijd
Details
Details
De tillandsia Butzii Kurk spreek je uit als BUTZ-ee-ee en is voor het eerst beschreven door Mez.. Deze Air Plant groeit als epifyt aan bomen en komt in de natuur voor in open leefgebieden op hoogtes van 1000 tot 2300 meter in zuid Mexico tot Panama. Deze bijzondere luchtplant heeft een pseudobulb ofwel schijnknol basis en valt daarom onder de myrmecophyten. Achter de bolle kant aan de basis van het blad bevind zich lucht, de luchtplant is daarom een stuk lichter dan dat hij doet vermoeden. Als je de plant laat weken in water laat hem dan goed op zijn kop drogen. Er blijft anders makkelijk water achter de bladeren zitten. De luchtplant zou dan kunnen gaan rotten.

De tillandsia Butzii Kurk is een grote submesic luchtplant. De luchtplant heeft geen zichtbare trichomes en een zeer glad uiterlijk en een overwegend bruine stippen met een donker groene basis kleur. De tillandsia Butzii Kurk heeft priemvormige bladeren, de luchtplant zelf groeit als pseudobulb.

Het voordeel van een luchtplant aan kurk is dat je hem meteen kan ophangen. De clump is meestal met wat ijzerdraad aan het kurk vast gemaakt. De T. Butzii plantjes zijn volwassen.

In bloei krijgt de tillandsia Butzii Kurk een rood/roze bloemstengel, de bloemen zijn prachtig violet/paars van kleur. De Butzii Kurk heeft een bloeitijd van 1 tot 6 maanden en produceert in zijn leven 3 tot 6 pups. De luchtplant heeft een gemiddelde groeisnelheid van 1 tot 2 jaar.

Geef de Butzii Kurk een iets donkere en koele standplaats. Deze luchtplant doe je het meest plezier met 1x in de week water.

Hou er rekening mee dat deze luchtplant door zijn leeftijd moederplanten kan bevatten die gaan afsterven. Uiteindelijk doet dit geen afbreuk aan zijn uiterlijk.

De belangrijkste specificaties

Hoogte ± 22 cm*
Diameter/breedte van boven gezien ± 20 cm*

* De maten van de Tillandsia Butzii Kurk zijn bij benadering en kunnen afwijken van wat wordt geleverd
Specificaties
Specificaties
MerkLuchtplantjes
Huidige maatgrote
Leefgebiedsubmesic
Bloemblad kleurviolet/paars
Groeit op/alsgroeit als epifyt aan bomen
GenusBromelia
SubgenusTillandsia
Geurend?Nee
Klantbeoordelingen
Schrijf een review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Verzendkosten

Bij Luchtplantjes.nl geeft de waarde van je bestelling je eigen bijdrage in de verzendkosten aan.

LandBestel waarde >Verzendkosten
Nederland€ 12,50€ 3,95
 € 50Gratis
 Brievenbuspost€ 2,95
België, Duitsland€ 12,50€ 5,95
 € 50€ 2,95
 € 75Gratis
Europa€ 15€ 12,50 
€ 60€ 7
 € 125€ 0 
Rest van de wereld€ 15€ 25
 € 75€ 15
 € 150€ 0

Let op!: Bij bestellingen onder de 15 euro vragen wij 2 euro extra verzendbijdrage voor alle landen.

Voor de verzorging van je luchtplantjes